DG/TRC

Πλειάδες Motors ΑΕ: Αντιπρόσωπος της Speedcar στην Ελλάδα

Η εταιρεία Πλειάδες Motors ΑΕ ανακοινώνει την συνεργασία της με την Industrias Lahoz, αναλαμβάνοντας από τον Ιούλιο του 2017 την αποκλειστική πώληση και υποστήριξη των προϊόντων της Speedcar στην Ελλάδα.
Η αγάπη του για το KartCross οδήγησε τον αθλητή μας Γιάννη Χεκιμιάν, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πλειάδες Motors ΑΕ, επίσημου εισαγωγέα της Subaru στην Ελλάδα, να αναζητήσει και να φέρει την αντιπροσωπεία της κορυφαίας ισπανικής εταιρείας και κατασκευάστριας οχημάτων autocross και αναβάσεων. Η Industrias Lahoz βρίσκεται στην πόλη Golmes στην περιοχή Lleida της Ισπανίας. Πίσω από την σχεδίαση και παραγωγή των οχημάτων Speedcar βρίσκεται ο πρωτοπόρος Delfin Lahoz.
 
Ο Delfin Lahoz ήταν αυτός, που το 1998 παρουσίασε το πρώτο Speedcar, ένα compact όχημα autocross με εκπληκτικές επιδόσεις. Με συνεχείς βελτιώσεις σε όλες του τις κατασκευές, τα οχήματα του Lahoz έχουν διαπρέψει στους αγώνες autocross, πετυχαίνοντας τις περισσότερες νίκες τόσο σε εθνικό (Ισπανία) όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το 2004 ιδρύθηκε η εταιρεία Industrias Lahoz, για να ενσωματώσει την παραγωγή αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση των οχημάτων Speedcar, τα οποία διατίθενται πλέον σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο. Η επιμονή του Delfin στην ποιότητα και στην αξιοπιστία έχει ως αποτέλεσμα μια γκάμα εξαιρετικών οχημάτων τα οποία ακούν στα ονόματα XTREM, TTX (autocross) και GTR (αναβάσεις/ πίστα). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο οδηγούν ένα Speedcar (Sainz, Alonso, Gronholm, Hirvonen, Al-Attiyah, Sordo, Martin κ.ά.).

Στη χώρα μας οι αγώνες τύπου autocross δείχνουν πρόσφατα μια άνθηση. Ο θεσμός των Dirt Games, με όλο και περισσότερες συμμετοχές και αυξανόμενο ενδιαφέρον, τόσο από πλευράς αγωνιζομένων όσο και από πλευράς θεατών, δείχνει τον δρόμο σε αυτήν την καινούργια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Πλειάδες Motors θα ανακοινώσει σύντομα την πλήρη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων της στον χώρο αυτό (autocross)._Δελτίο Τύπου
Πηγή : 4troxoi

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο