DG/TRC

71ο Ελληνικό Ντέρμπι του ΟΠΑΠ με Dirt Games Show

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο πλαίσιο του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι του ΟΠΑΠ, και αμέσως μετά τη λήξη των ιπποδρομιών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντελώς διαφορετικό και ταυτόχρονα μοναδικό θέαμα, αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστές χωμάτινες φόρμουλες Kartcross!
Τέσσερα από τα Kartcross, που πρωταγωνιστουν στον νεοσύστατο θεσμό του Dirt Games Challenge, θα συμμετάσχουν σε μια επίδειξη αγώνα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα εντός του κύριου στίβου του Ιπποδρόμου, πλάτους 12-15 μέτρων και συνολικού μήκους 1.300 μέτρων.

Πίσω από τα τιμόνια των εντυπωσιακών μονοθεσίων, τα οποία θα βρεθούν ταυτόχρονα στη διαδρομή, θα βρεθούν γνωστοί οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου, όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας, Γιώργος Ζυμαρίδης, Λευτέρης Σωτηρχος, Γιώργος Μπάσδελης και Κώστας Σωτηρόπουλος.

Τι είναι το Ντέρμπι
Η σπουδαιότερη ιπποδρομία της χρονιάς, το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, αποτελεί την πιο απαιτητική πρόκληση για τα 3ετή καθαρόαιμα άλογα.
Αυτό ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ιπποδρομιακά αναπτυγμένες χώρες. Τα πιο φημισμένα Ντέρμπι διεθνώς είναι αναμφισβήτητα το Κεντάκυ Ντέρμπι στον «ιππόδρομο των ρόδων» στην Αμερική και το Αγγλικό Ντέρμπυ στον περίφημο ιππόδρομο του Έπσομ.
Το πρώτο Ελληνικό Ντέρμπι διεξήχθη το 1931, μόλις 5 χρόνια μετά την έναρξη των ιπποδρομιών στην Ελλάδα.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
16:30 Έναρξη Παράλληλων Δραστηριοτήτων (Έκθεση γλυπτών εμπνευσμένη από άλογα, γνωριμία με άλογα, βόλτα με ponnies, show ιππασίας)
17:00 Έναρξη Ιπποδρομιών
20:00 Dirt Games Challenge, Kartcross show σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα με επαγγελματίες οδηγούς
21:00 After Race Party
Είσοδος ελεύθερη!
Δείτε την διαδρομή 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο