ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Tα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου στον Τελικό του F1 in schools

Η Στ’ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου  αντιπροσώπευσε, το Κορινθιακό Σχολείο, με την ομάδα F1 Owl drive  στο 1ο φεστιβάλ F1 in schools που πραγματοποιήθηκε στο «The Mall Athens». Η ομάδα του σχολείου κατέλαβε την τρίτη θέση, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.
Η προετοιμασία συνεχίζεται  πυρετωδώς για τον τελικό F1 in schools, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/05/2017, στον ίδιο χώρο και ώρα  10:00 π.μ.
Ο πρώτος πιλοτικός διαγωνισμός F1 in schools Ελλάδος – Jaguar για μαθητές από Δημοτικά Σχολεία διενεργήθηκε στην Αθήνα το 2016 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Στον διαγωνισμό F1 in Schools – Jaguar για Δημοτικά Σχολεία συμμετέχουν Σχολεία, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τον ίδιο τρόπο που υλοποιείται ο διαγωνισμός F1 in Schools για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον διαγωνισμό F1 in Schools για Δημοτικά Σχολεία μπορούν να συμμετέχουν μαθητές ηλικίας 6 έως 11 ετών. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν, σε δύο (2D) ή τρεις (3D) διαστάσεις, και να κατασκευάζουν μινιατούρες F1 μοντέλα αυτοκινήτων από φύλλο χαρτόνι, ακολουθώντας διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι πραγματικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο διαγωνισμός F1 in Schools – Jaguar για Δημοτικά Σχολεία υλοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην Αγγλία, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 200 Δημοτικών Σχολείων. Τον διαγωνισμό υποστηρίζει η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar, συνειδητοποιώντας την μεγάλη ανάγκη για να ενθαρρύνει και παροτρύνει νέα παιδιά να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες και ικανότητες, που απαιτούνται από εταιρείες όπως η Jaguar, προκειμένου οι αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν με επιτυχία να παράγουν αξιόπιστα και υψηλής ποιότητας αυτοκίνητα παγκοσμίου φήμης.
Περισσότερα για τον Διαγωνισμό στο site http://www.f1inschools.gr/ 
H ομάδα F1 Owl drive  θα ήθελε  να ευχαριστήσει θερμά όλους τους χορηγούς της για την οικονομική και ηθική στήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειές της. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Blog της ομάδας: http://f1ekpatsoglou4.webnode.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο