ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

Ριστώνα με 123 συμμετοχές & 4 αθλητές μας

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς στις 8-9 Απριλίου, καθώς 123 οδηγοί ετοιμάζονται για την αγαπημένη Ριτσώνα.
Ο δημοφιλής θεσμός των αγώνων Ανάβασης ξεκινά με το πρώτο ραντεβού της χρονιάς να έχει οριστεί για τη “Μέκκα των Βουνών”. Ο λόγος φυσικά για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού “Α.Σ.Μ.Α.” και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων, καθώς 123 οδηγοί θα είναι παρόντες. Στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκεται ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά.
Το θέαμα είναι εξασφαλισμένο, καθώς όλες οι Κατηγορίες έχουν πολλές και καλές συμμετοχές. Πιο δημοφιλής μεταξύ των συμμετεχόντων είναι η Ομάδα που προσέλκυσε 31 συμμετοχές, ενώ από κοντά βρίσκονται οι Formula Saloon και Ν, με 27 και 24 συμμετοχές αντίστοιχα. Ακόμη, η Κατηγορία Ε και τα Ιστορικά εφοδιάζουν τον αγώνα με 23 και 18 αυτοκίνητα αντιστοίχως. 
Από την Λέσχη μας την Ριστώνα θα ανέβουν 4 αθλητές 
 
Ο Δήμος ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ με  CITROEN SAXO Ν/2, ξεκινά με αισιοδοξία την νέα χρονιά έχοντας πολύ καλές επιδόσεις στους αγώνες του 2016 που πήρε μέρος αν και αγωνίζεται στην δυσκολότερη ίσως κλάση. 
0001-REKKAS
Στην ίδια κατηγορία και ο νεαρός  Βασίλης ΡΕΚΚΑΣ, CITROEN SAXO VTS Ν/2 1600 που ξεκίνησε στην πίστα θα για φέτος θα τον δούμε και στις αναβάσεις .
alak00217
Στην Ε/10 με το εντυπωσιακό παρά τα χρόνια του, TOYOTA STARLET KP61 Ε/10 1600, που ετοιμάζει ο ίδιος , ο Παναγιώτης ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ .
0045 KEFALAS P
και στην Ε/11 ο Παναγιώτης ΚΕΦΑΛΑΣ με εντελώς ανανεωμένο το λευκό  VOLKSWAGEN GOLF MK1 Gti, το αυτοκίνητο βελτιώθηκε σε όλα τα επίπεδα και ο αγώνας αυτός θα είναι αγώνας προσαρμογής για τον Κιατανιώτη οδηγό. 
 Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 8 Απριλίου με τον Τεχνικό Έλεγχο (08:00-09:30) και τις Χρονομετρημένες Δοκιμές που θα ξεκινήσουν στις 10:30, ενώ θα κορυφωθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, με το πρώτο σκέλος να ξεκινά στις 10:30. Ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:30.
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς θεσμού που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών και θεατών σε όλη τη χώρα, οπότε τα φώτα στρέφονται πλέον στη φημισμένη Ριτσώνα ενόψει ενός διημέρου με πολύ θέαμα για τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
 
Συμμετοχές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο