ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

Με τον Δήμο στην Πορταρία

Η επόμενη στροφή του Πρωταθλήματος Αναβάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 24-25 Σεπτεμβρίου στην Πορταριά, με 96 οδηγούς να ετοιμάζονται για τον αγώνα.
Την Κορινθία θα εκπροσωπήσει η αγωνιστική ομάδα του Δήμου Παναγουλόπουλου ( Citroen SAXO) στόχος μια θέση στο βάθρο της δύσκολης Ν2, έχει 15 συμμετοχές. Ο Δήμος θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις όπως στην Κύμη και Αχλαδόκαμπο που τον έχουν οδηγήσει βαθμολογικά στην 5η θέση της κατάταξης .
Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων θα δοθεί στο αγαπημένο Πήλιο, με τον 7ο γύρο της χρονιάς που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου” (Λ.Α.Β.), να αποτελεί έναν από τους πιο παραδοσιακούς αγώνες του θεσμού. Το ενδιαφέρον οδηγών και θεατών για τη διαδρομή των 3,1 χιλιομέτρων είναι δεδομένο και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια χρονιά, με τη λίστα συμμετεχόντων να περιλαμβάνει 96 συνδυασμούς. Αναμφίβολα, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός πως η Ανάβαση διεξάγεται σε ένα από τα ομορφότερα ελληνικά βουνά όπως το Πήλιο, απέχοντας ταυτόχρονα ελάχιστα από ένα μεγάλο αστικό κέντρο, τον Βόλο.
Εκτός από την ποσότητα, οι 96 συμμετοχές διακρίνονται και για την ποιότητά τους. Στην Ομάδα Ν θα λάβουν μέρος 22 οδηγοί, με την ανταγωνιστική Ν2 να έχει την τιμητική της, προσελκύοντας 15 οδηγούς, τη στιγμή που οι κλάσεις Ν3 και Ν4 συγκέντρωσαν από 2 και 5 συμμετοχές αντίστοιχα. Η Ομάδα Α είναι και η πιο δημοφιλής της Ανάβασης, με 36 συμμετοχές. Τη μερίδα του λέοντος έχει η Α6 των 16 αυτοκινήτων, ενώ έντονος αναμένεται ο συναγωνισμός και στην Α7 που συγκέντρωσε 11 συμμετοχές. Οι κλάσεις Α5 και Α8 περιλαμβάνουν 6 και 3 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Η Ομάδα Ε εφοδιάζει τον αγώνα με επιπλέον 17 αυτοκίνητα, τα 7 από τα οποία θα αγωνιστούν στην κλάση Ε11, ενώ 5 ακόμη θα αγωνιστούν στην Ε10. Η κλάση Ε12 αποτελείται από 3 συμμετοχές, ενώ στην Ε9 θα αγωνιστούν δύο οδηγοί. Όσον αφορά στα Ιστορικά αυτοκίνητα,  η 36η Ανάβαση Πορταριάς συγκέντρωσε 5 συμμετοχές, ενώ η ιδιαίτερα θεαματική Formula Saloon προσφέρει στον αγώνα 16 αυτοκίνητα, τα 9 εκ των οποίων ανήκουν στην Formula Saloon Turbo, τα 2 στην Formula Saloon Ατμοσφαιρικά και 5 εξ αυτών θα προσφέρουν άφθονο θέαμα στο πλαίσιο του Drift.
Να σημειωθεί, πως για ακόμη μια χρονιά οι Τοπικοί Φορείς στηρίζουν την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Το επίκεντρο της 36ης Ανάβασης Πορταριάς θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Xenia Palace”, που θα φιλοξενήσει τη Γραμματεία και την Απονομή.
Μεγάλος Χορηγός της Ανάβασης Πορταριάς θα είναι για ακόμη μια χρονιά η Aegean Καραλής, ενώ Χορηγοί είναι η Seajets και το Ξενοδοχείο “Xenia Palace”.
Συμμετοχές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο