ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη επιστροφή του Γιάννη Σταματίου στους αγώνες

Ο 26χρονος Γιάννης Σταματίου,αθλητής της Α.Λ.Α. Κορινθίας , ετοιμάζεται για μια δυναμική επιστροφή στους αγώνες της κατηγορίας Senior των αυτόματων καρτ με την αγωνιστική ομάδα της Chatzis Racing Team.
Εδώ και αρκετούς μήνες κάνει προπονήσεις στο Καρτόδρομο των Αφιδνών και έχει σαν πρώτο στόχο φέτος να βρεθεί στο P.I.C.K. Πάτρας 2016.Στο πλαισίο της προετοιμασίας του θα πάρει μέρος στο Rotax Max Challenge που θα διεξαχθεί στις 17-18 Σεπτεμβρίου στην πίστα καρτ Αφιδνών “Kartodromo
Παρόλο που έχει σταματήσει το καρτ εδώ και 8 χρόνια βρίσκετε σε άριστη φυσική κατάσταση και οι χρόνοι του είναι κοντά στους κορυφαίους της κατηγορίας του.
Θα λέγαμε ότι μεγάλωσε μέσα στην πίστα καθώς μετρά πάνω από 12 χρόνια στα καρτ, έχοντας κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας το 2005 ενώ παράλληλα έχει αρκετές διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο με αποκορύφωμα τον αγώνα του στο Παγκόσμιο Rok Cup το 2006.
Η οκτάχρονη απουσία του οφείλεται περισσότερο σε οικονομικούς λόγους όπως μας εξήγησε αλλά εμείς ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά να αγωνίζεται καθώς πέρα από τις εκπληκτικές επιδόσεις του εντός πίστας, είναι και ένας άριστος χαρακτήρας και συναθλητής εκτός πίστας.
Απολαύστε το Who is Who του Γιάννη Σταματίου όπως μας το περιγράφει ο ίδιος: 
Σε ηλικία μόλις πέντε χρονών ήταν η πρώτη μου επαφή με το άθλημα του Kart. 
Αν και πολύ μικρός, από τους πρώτους κιόλας γύρους ήταν κάτι που δεν ήθελα να σταματήσω να κάνω. 
Η ενοικίαση Kart κράτησε μόλις δύο φορές, αφού γρήγορα αντιλήφθηκε ο πατέρας μου το πόσο μου άρεσε και ότι δεν πήγαινα καθόλου άσχημα για πρώτη επαφή. 
Το επόμενο βήμα λοιπόν ήταν η αγορά ενός αγωνιστικού Kart κατηγορίας Mini, όσο και αν λόγο ηλικίας δεν μπορούσα ακόμα να πάρω μέρος σε αγώνες. 
Οι προπονήσεις έγιναν βασικό μέρος της ζωής μου, ήταν κάτι που περίμενα με αγωνία να κάνω και ας είχε περάσει μόλις μια μέρα ή ώρες από την προηγούμενη προπόνησή μου. 
Γρήγορα πέρασαν τα χρόνια και οι πρώτοι αγώνες ήρθαν, με πολύ καλά αποτελέσματα. 
Έτρεχα σε διάφορους αγώνες μέσα στην χρονιά χωρίς να ακολουθώ κάποιο πρωτάθλημα σταθερά. Με την στήριξη της οικογένειας μου και της τότε ομάδας μου κατάφερα να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο. 
Το 2005 πήρα μέρος στο πρωτάθλημα Εθνικής 125 όπου και το κατέκτησα, παράλληλα έπαιρνα μέρος και σε διάφορους αγώνες κυπέλλου στην Ελλάδα κερδίζοντας πολύ καλά αποτελέσματα. 
Το 2006 ήταν μια πολύ καλή και ταυτόχρονα πολύ άτυχη χρονιά για εμένα, έχω να θυμάμαι πάρα μα πάρα πολύ καλές εμφανίσεις που θα έπρεπε να καταλήγουν στο podium, πάντα όμως κάποια κακοτοπιά με κυνηγούσε, με αποτέλεσμα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα να πάρω την 6η θέση της κατηγορίας ICA, στο Rok Cup την 4η και τέλος στο Παγκόσμιο Rok Cup την 8η θέση μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, ξεκινώντας από την 34η , σπαταλώντας τον 2ο χρόνο που είχα αποκτήσει στα χρονομετρημένα, μετά από βλάβη στο γύρο σχηματισμού. 
Το 2007 έπρεπε να αφοσιωθώ περισσότερο στο διάβασμα καθώς ήταν η τελευταία σχολική χρονιά μου και ήθελα να πετύχω σε κάποια σχολή, δεν σταμάτησα καθόλου τις προπονήσεις απλά πήρα μέρος σε λίγους αγώνες. 
Μετά από όλα αυτά οι λόγοι που με έκανε να χαθώ από τον χώρο του Kart ήταν οικονομικοί κυρίως, ποτέ όμως δεν σταμάτησε να υπάρχει η φλόγα μέσα μου. 
Ψάχνω κάθε τρόπο για να μπορέσω να επιστρέψω έστω και σιγά σιγά μέσα από προπονήσεις σε κάποιους αγώνες, γιατί κυρίως είναι κάτι που μου αρέσει πολύ να κάνω, αγαπώ πάρα πολύ και θα με ευχαριστεί πάντα σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκομαι. 
Φέτος αν τα καταφέρω θέλω να πάρω μέρος στο P.I.C.K. , είναι κάτι πού δεν έχω κάνει, μου φαίνεται τρομερή εμπειρία, ότι άλλο βγει μπροστά μου για φέτος και του χρόνου είναι καλοδεχούμενο. 
Θα καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια, για να κρατήσω επαφή με τον χώρο που αγαπώ. 
Το σημαντικότερο στην φάση που βρίσκομαι είναι ότι έχω την ομάδα μου Chatzis Racing Team να με στηρίζει και να με βοηθά σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλω.
Πήγη: http://www.kartnews.gr/
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο