ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016: Συνέντευξη Τύπου

Στον ιδανικό χώρο για την περίσταση, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος. Ο διεθνής μας αγώνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν στις 26 – 29 Μαΐου 2016, αποτελεί τον 4ο αγώνα του Πρωταθλήματος «FIA Historic Rally Championship» και τον 3ο αγώνα του Επάθλου «FIA Historic Regularity Rallies».
Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Sporting και Regularity της FIA θα διεξαχθεί σε χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές, με κέντρο την ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου.
Παρών στην εκδήλωση, ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ο οποίος χαιρέτησε τους παριστάμενους, μίλησε για την σημαντικότητα του αγώνα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, όπως και ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, που εξήγησε παραστατικά τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τις διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας και την δέσμευση του ΔΣ για την διοργάνωσή τους, καθώς και τους λόγους που ο αγώνας φέτος άλλαξε ονομασία και από «Ιστορικό Ραλλύ Ακρόπολις» που τον γνωρίζαμε τα τελευταία 15 χρόνια μετονομάστηκε φέτος αναγκαστικά σε «Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος».
Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Κωστούρο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του Ναυπλίου ως έδρα του αγώνα και διαβεβαίωσε ότι τα στελέχη του Δήμου ήδη εργάζονται για την επιτυχή έκβασή του, εκφράζοντας παράλληλα και τα πολύ θετικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας για αυτή την εαρινή γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τιμά την ιστορική πόλη.
PC_100012
Ο πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Γιώργος Σωτηρόπουλος, ευχαρίστησε όλους του παριστάμενους, και περιέγραψε συνοπτικά όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει τα στελέχη της ΟΜΑΕ για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, ενώ οι Αλυτάρχες Γιάννης Κέπετζης (Sporting) και Γιάννης Καράμπελας (Regularity) παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της διαδρομής. Την εκδήλωση έκλεισε ο Άγγελος Ζήβας επικεφαλής της Επιτροπής Ιστορικού Αυτοκινήτου της ΕΠΑ, που ανακοίνωσε κάποιες λεπτομέρειες για το νεοσύστατο Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity της ΟΜΑΕ, το οποίο, εκτός του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος, το οποίο θα προσμετρά με τριπλό συντελεστή, θα περιλαμβάνει ακόμη τρεις αγώνες, και θα κλείνει με το διεθνές «Κλασικό Ολυμπιακό Ράλλυ» τον προσεχή Οκτώβριο, το οποίο θα διοργανώσει επίσης η ΟΜΑΕ.
Πληροφορίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.historic.rallyofgreece.gr.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο