ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ

Στη Λαμία Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους αναφορικά με τη διοργάνωση του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 και αξιολογώντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τον αγώνα με βάση κυρίως την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του στα όρια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τη Λαμία.
Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Λαμιαίων, Νίκος Σταυρογιάννης, «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή την ιδέα της επιστροφής του αγώνα έπειτα από δέκα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ειδικές διαδρομές που χαρακτήρισαν επί σειρά ετών το Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να «ζωντανέψουν» και πάλι, υποδεχόμενες τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA στις 6-8 Μαΐου.
Στο πλευρό της ΟΜΑΕ, σε ρόλο συνδιοργανωτή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πλαισιώνουν ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λαμίας.
Το ΔΣ της ΟΜΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τόσο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Λουτρακίου, της πόλης που φιλοξένησε υποδειγματικά για έξι χρόνια τον αγώνα, όσο και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, όπως και τον Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, οι οποίοι στήριξαν πάση δυνάμει τον αγώνα και τους διοργανωτές του από το 2009 και έπειτα.
Με το βλέμμα στραμμένο στη Στερεά Ελλάδα πλέον, η νέα διαδρομή του αγώνα, με ειδικές διαδρομές όπως το Ελευθεροχώρι, το Ρεγκίνι, την Ελάτεια-Γραβιά κ.ά., έχει «χαραχθεί», και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Eξαιρετική η παρέμβαση μέσω Facebook από τον Παύλο Αθανασούλα που έφερε το Rally Acropolis στο Λουτράκι και ήταν και ο promoter του αγώνα για 3 χρόνια
pavlos1
Λίγες ώρες απομένουν πριν την επίσημη ανακοίνωση της αλλαγής έδρας του Ράλι Ακρόπολις από το Λουτράκι στην Λαμία, μία αλλαγή που εξασφαλίζει, από οτι δείχνει, την διεξαγωγή και φέτος του Εθνικού μας αγώνα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ και στην ομάδα του, που πάλεψε πολύ καιρό για να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για την διοργανωση του αγώνα.
Οπως και το 2009 έτσι και φέτος ο αγώνας αλλάζει έδρα λόγω καλύτερης οικονομικής προσφοράς και στήριξης απο την περιοχή που θα τον φιλοξενήσει.
Στην Στερεά Ελλαδα έχουν την τύχη να εχουν Περιφερειάρχη έναν νεο και φιλόδοξο πολιτικό, ο οποίος είδε την προοπτική ανάπτυξης που προσφέρει ο αγώνας στην περιοχή και σε συνεργασία με τους Δημάρχους των γύρω περιοχών καταφεραν να εξασφαλίσουν ενα σεβαστό ποσό για την διοργανωση του αγώνα.
Στην Πελοπόννησο ο Δημαρχος Λουτρακίου παλεψε ουσιαστικά μόνος του (μοναδικό του στήριγμα ο Χρίστος Δημας), μια που η Περιφέρεια για άλλη μια φορά γύρισε την πλάτη της στο Ραλι Ακρόπολις (σημειωτέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ουδέποτε έδωσε ουτε ένα ευρώ απο τα συμφωνηθέντα για το 2013 και 2014). Έτσι με το Καζινο να μην μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά λογω των προβληματων του, ο αγώνας κατέληξε στην Στερεά Ελλάδα.
Ας δούμε το δάσος και οχι το δέντρο, στόχος είναι ο αγώνας να εξασφαλιστεί οικονομικά, να δυναμώσει και να διεκδικήσει την επιστροφή του στο wrc. Αν αυτό θα γίνει στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ή την Χαλκιδική δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.
Αυτο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ειναι που θα μπορέσει η Ομοσπονδία να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για την επιστροφή στο Παγκόσμιο, μια που μόνο αυτά μπορούν να μας δώσουν το εισιτήριο επιστροφής!
Ραντεβού λοιπον σε 2 μήνες στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας! Καλό αγώνα να έχουμε!

 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο