ΔΙΑΦΟΡΑ

Αναγνωριστική η 1η μέρα (νύχτα) για τον Αθανασούλα.

Ο Λουτρακίωτης  οδηγός πήρε σήμερα το βάπτισμα του πυρός στις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες του αγώνα, καταφέρνοντας να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και να επιστρέψει χωρίς προβλήματα στο σέρβις. Όπως εξάλλου είχε δηλώσει  με το Νίκο Ζακχαίο πριν την έναρξη του αγώνα, η πρώτη ημέρα ειδικότερα τη νύκτα, θα είχε τελείως αναγνωριστικό χαρακτήρα για το ελληνικό πλήρωμα. Πόσο μάλλον, όταν στο shakedown  είχαν προβληματιστεί από τη συμπεριφορά και τις νευρικές αντιδράσεις του Skoda Fabia R5. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα λύθηκε , μετά από μία σειρά αλλαγών σε ελατήρια και διαφορικό, το αυτοκίνητο ήρθε πιο κοντά σε αυτά που θέλει ο Λάμπρος.
img_1592
Μετά την ολοκλήρωση του σκέλος, ο ταλαντούχος οδηγός μας είπε χαρακτηριστικά: “Προσπαθούμε γενικότερα να μάθουμε από αυτή την εμπειρία. Κάθε στροφή είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Το αυτοκίνητο είναι καλύτερο σε σχέση με χθες μετά από μία σειρά αλλαγών που κάναμε στο στήσιμο. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήσαμε πιο μαλακά ελατήρια, ενώ αλλάξαμε και ρύθμιση το πίσω διαφορικό, έτσι ώστε να γίνει πιο φιλικό. Ίσως αυτή τη στιγμή να είναι λίγο πιο μαλακό από όσο θα θέλαμε, αλλά θα ξεκινήσουμε χωρίς κάποια αλλαγή αύριο το πρωί και στη συνέχεια θα δούμε. Σίγουρα, για εμάς είναι μία δύσκολη εμπειρία. Δεν πιέσαμε πουθενά και σε κανένα σημείο και είμαστε ικανοποιημένοι που επιστρέψαμε σήμερα το βράδυ στη Gap. Αύριο θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ακόμα περισσότερο τι γίνεται με το αυτοκίνητο και να πάμε πιο γρήγορα. Εννοείται δεν έχουμε οδηγήσει γρήγορα, και δεν είναι αυτός ο στόχος μας στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε”. Κάτι που  είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα συμβεί, ειδικά αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και οι δρόμοι παραμείνουν σχετικά στεγνοί.
Η 2η ημέρα (Παρασκευή) περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές με περισσότερα από 100 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι συνθήκες όπως όλα δείχνουν θα είναι στεγνές, αφού μικρά κομμάτια έχουν χιόνι και πάγο. Βέβαια, επειδή μιλάμε για το Μόντε Κάρλο ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και όλα τα ενδεχόμενα είναι πάντα πιθανά!
Πηγή :Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης ,www.4troxoi.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο