ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ-TAXYTHTA

7ο Διεθνές Σιρκουί P.I.C.K. Λουξ Cola: Συμμετοχές

Η Πάτρα έχει φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί για 7η χρονιά το Διεθνές Σιρκουί P.I.C.K. Λουξ Cola, με τις προσωρινές συμμετοχές των 4 αγωνιστικών κατηγοριών να έχουν φτάσει στις 50 και να κλέβουν τα βλέμματα των θεατών που θα βρεθούν στο αγαπημένο γεγονός που διεξάγεται στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Ο σημαντικός και απαιτητικός αγώνας που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ), τη στιγμή που συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ενώ αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).
Όσον αφορά στις 50 προσωρινές συμμετοχές, αυτές θα χωριστούν σε 4 αγωνιστικές κατηγορίες. Η πιο μικρή αναφορικά με την ηλικία των οδηγών, κατηγορία του αγώνα είναι η Rotax Micro Max, που εφοδιάζει (με βάση τις προσωρινές συμμετοχές) το 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola με 7 οδηγούς, τη στιγμή που στην Κατηγορία D Cup θα λάβουν μέρος 13 οδηγοί. Στην Rotax DD2 Max-Rotax DD2 Masters, που είναι η πολυπληθέστερη του αγώνα θα συμμετάσχουν 16 οδηγοί, ενώ τέλος στην Super θα αγωνιστούν 14 οδηγοί.
Κάθε χρόνο που περνάει, το P.I.C.K. αποκτά ολοένα και περισσότερους θιασώτες, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως έχει εξελιχθεί σε θεσμό του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αντίστοιχο αναμένεται το ενδιαφέρον και κατά τη φετινή εκδοχή, αφού περισσότεροι από 40.000 θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα στις 3-4 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε, πως στη διάρκεια του διημέρου τα καρτ αποκτούν το αποκλειστικό δικαίωμα της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από την πλατεία Γεωργίου και σε μερικές από τις κύριες οδούς του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, οι οποίες μετατρέπονται σε πίστα αγώνων, προσφέροντας ένα θέαμα υψηλού επιπέδου που δεν είναι συχνό φαινόμενο να διεξάγεται εντελώς δωρεάν, εντός αστικού ιστού.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι αντάξιο του επιπέδου της μεγάλης διοργάνωσης και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.
Επίκεντρο, μάλιστα, των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων αποτελεί η συναυλία με τους Μaster Tempo  και την  Κατερίνα Στικούδη- για δεύτερη χρονιά δίνει ραντεβού με το κοινό της Πάτρας – και το βράδυ του Σαββάτου, υπόσχονται από κοινού μία εκρηκτική βραδιά, στην πλατεία Γεωργίου. Μεταξύ άλλων, όμως, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιδείξεις, ακροβατικά με μηχανές και αυτοκίνητα που «κόβουν» την ανάσα, οχήματα αντίκες, κ.ά.
Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά, ξεχωριστές «κυρίες», αυτοκίνητα μεγάλης αξίας που συμμετείχαν σε αγώνες του εξωτερικού. Ανάμεσα σ’ αυτά, η αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, η μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα, που θα έχει και το ρόλο του safety car (πλοηγός) του αγώνα, όπως επίσης, κι άλλα supercars, επιλεγμένα από την εταιρεία Speed Sector,  Porsche 997 GT2, Ferrari F430 Spider, Corvette Z06, Porsche 911 Turbo PDK, Mazerati Gram Turismo, Ferrari F430, Porsche 991, Carrera S, BMW M3 E92, Nissan GTR κ.ά. Παράλληλα, στο 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola το κοινό θα απολαύσει «φιγούρες» δρόμου από τους οδηγούς του club «Delta Integrale Hellenic», οι οποίοι θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση παρουσιάζοντας ασφαλείς πρακτικές οδήγησης. Σκοπός του club είναι η προώθηση της έρευνας της  ιστορίας του αυτοκινήτου και της συμμετοχής του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως και η προώθηση του πνεύματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πιστοί στην παράδοση οι Αποστόλης και Γιάννης Παπαλεξόπουλος της ομάδας «Frenzy drift team» θα αφήσουν τα σημάδια τους και τον καπνό από τα λάστιχα των Toyota Supra & Nissan 200sx στους δρόμους της Πάτρας παρουσιάζοντας ένα μοναδικό Drift Show.
Το «Λουξ Cola in action park» θα λειτουργήσει κι εφέτος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Γεωργίου, το διήμερο δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες. Στη διάρκεια του διημέρου, όμως,  αγωνιστικά οχήματα που σε λίγες εβδομάδες θα πάρουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολης αναμένεται να «παρελάσουν» στις πίστες των καρτ, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα. Μάλιστα, το «ντεμπούτο» του σε αγωνιστικές πίστες αναμένεται να κάνει ένα ολοκαίνουργιο Skoda Fabia s2000 το οποίο θα αποκαλυφθεί στους πατρινούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, για πρώτη φορά συμμετέχει η ΦΙΛ.Π.Α. (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά οχήματα- αντίκες και το κέντρο της Πάτρας θα γεμίσει εικόνες μιας άλλης εποχής!
Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία, με τον υπέροχο Ρικάρντο να υπόσχεται νέες συγκινήσεις με τα μοναδικά κόλπα του. Ιδιαίτερο τόνο στις παράλληλες δράσεις θα δώσουν τα μονοθέσια οχήματα- Formula των Πανεπιστημίων Πατρών και Θεσσαλίας καθώς επίσης και του ΤΕΙ Πειραιά.  Ειδικότερα, η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το μονοθέσιο «Nessus R»,  η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών θα εμφανιστεί με την ομάδα Formula Student, ενώ και το πρωτότυπο όχημα «TRIREME» της ομάδας POSEIDON του ΤΕΙ Πειραιά, δίνοντας το δικό τους «χρώμα» στη διοργάνωση. Επειδή η αδρεναλίνη είναι γένους θηλυκού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Formula Gloria, με τους εκκωφαντικούς ήχους των εξατμίσεων τους, να δίνουν ρυθμό στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Στο 7ο P.I.C.K. Λουξ COLA οι διοργανωτές εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ», η οποία θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K.
Οι αγώνες θα προβληθούν κι εφέτος  ταυτόχρονα, από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO και μέσω του Web TV του www.Novasports.gr και θα είναι διαθέσιμοι για συνδρομητές Forthnet/Nova. Παράλληλα, οι αγώνες θα μεταδοθούν και το ίδιο βράδυ σε επανάληψη από το Novasports 4 στις 20:00.
Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, είναι η ΛΟΥΞ COLA, χορηγοί η EKO RACING και η MED FRIGO,  χορηγός εκκίνησης η ELITE, ενώ οι εταιρείες S/M Aνδρικόπουλος, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. και οι ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ  και η AVIS θα «φιγουράρουν» στις πίστες των αγώνων. Ακόμη, η ΝOVA SPORTS είναι Official Broadcaster.
Συμμετοχές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο