Το Λουτράκι

Το Λουτράκι, στην περιοχή της Πελοποννήσου, είναι ένας τουριστικός προορισμός με μακρά ιστορία ενώ παραδοσιακά αποτελούσε πόλο έλξης για ταξιδιώτες προερχόμενους κυρίως από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. Οι φυσικές ομορφιές της περιοχής και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας προσφέρουν ανεξάντλητες επιλογές διασκέδασης, αναψυχής και διακοπών.

Στα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, συγκαταλέγονται ο φυσικός του πλούτος με τις πηγές Φυσικού Μεταλλικού και Ιαματικού νερού, ο μοναδικός συνδυασμός βουνού – θάλασσας, οι σημαντικές τουριστικές υποδομές του όπως το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, το μεγαλύτερο Casino Resort στην Ευρώπη, συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, μονάδες Υγείας & Αποκατάστασης και πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιπρόσθετα, διαθέτει αξιόλογο τουριστικό προφίλ, καθώς συγκεντρώνει στοιχεία όπως, η εγγύτητα στους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα όπως, η Διώρυγα του Ισθμού και η Λίμνη Ηραίου, το έντονο θρησκευτικό στοιχείο με πληθώρα εκκλησιών και επισκέψιμων μονών, οι πολλαπλές γαστρονομικές επιλογές και υψηλού επιπέδου επισιτιστικές επιχειρήσεις και τέλος, η διοργάνωση και διεξαγωγή ποικίλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ειδικότερα όσον αφορά  στην ξενοδοχειακή και τουριστική υποδομή, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων λειτουργούν 50 περίπου ξενοδοχεία και καταλύματα κάθε κατηγορίας, 200 περίπου καταστήματα εστίασης, καθώς και  όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, όπως τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, θεματικά πάρκα, αθλητικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες παραγωγής και τυποποίησης τοπικών προϊόντων.

Tα Ξενοδοχεία του Λουτρακίου

Για φαγητό

Χάρτης

Θεσμικοί Χορηγοί:

Υποστηρικτές:

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2024

15 & 16 Ιούνη 2024 – 20ο Rally Κορίνθου

31 Μάρτη 2024-8ο Rally Regularity Σικυωνίων -Ι.ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ

23 & 24 Nοέμβρη 2024 – Πρωτάθλημα Crosscar RX – Διαδρόμιο