Tα νέα της ΟΜΑΕ

To Eπίσημο site της ΟΜΑΕ 

Sport Sites

Racing Teams
Η Αγωνιστική ομάδα της Olki
Διαφήμιση
Parallilodromio outdoor activities rally team
Διαφήμιση
Καιρός

Διαφήμιση
Forums

Άλλα links

Νικολού

Aρχειοθήκη
Powered by mod LCA

Αρχική Η Λέσχη

Πρόγραμμα αγώνων

Δενυπάρχουν εκδηλώσεις αυτή τη στιγμή.

Ότι νέο

Χρονικό αμπαριού (αντί ημερολογίου καταστρώματος 3)

Κουρτέσης - ΠαππάςΚάποια βραδιά την προηγούμενη εβδομάδα ο καλός φίλος Λάμπης Κουρτέσης με προσκαλεί σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο, για το 5ο rally sprint της Αγωνιστικής λέσχης Ζακύνθου. Μνήμες από το παρελθόν ήρθαν στο μυαλό μου μιας κι ο Λάμπης και το αγωνιστικό Nissan Micra με γύρισαν στα τέλη της δεκαετίας του 90,. Τότε στα νιάτα του (το Micra, μιας κι ο Λάμπης ήταν ήδη μεσήλικας) συμμετείχε σε έπαθλο challenge στο πανελλήνιο πρωτάθλημα rally και μια-δυο φορές με είχε σε βοηθητικό ρόλο να καθαρίζω το παρμπρίζ και να αλλάζω μερικές φορές λάστιχα. Φυσικά κι απάντησα θετικά, οπότε Σαββάτο «όρθρου βαθέως» πρωί  εγερτήριο, καφές και συνάντηση με τον Λάμπη. Το αγωνιστικό φορτωμένο στο trailer και ξεκινάμε για Κυλλήνη. Χωρίς απρόοπτα στη διαδρομή βρισκόμαστε στο ferry για τη Ζάκυνθο ωαι πίνουμε καφέ με τον φίλο Γιώργο Καλφόπουλο και τα υπόλοιπα παιδιά του photo rally press.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, αλλά πριν τακτοποιηθούμε πρέπει να επιδιορθωθεί το λάστιχο του trailer που χάνει από τη βαλβίδα αέρα. Έτσι τα παιδιά (ο Λάμπης με συνοδηγό τον γιατρό Νόντα Παππά) ξεκινάνε τις αναγνωρίσεις κατά τις 11:00 και παρεμπιπτόντως έκαναν κι έναν guest ρόλο σαν πλήρωμα οχήματος περισυλλογής. Εγώ από την άλλη στο ξενοδοχείο, έπινα καφέ και τους περίμενα. Πάμε για έλεγχο εξακρίβωσης μισή ώρα πριν ξεκινήσει.Παλαιολόγος - Μήτσουλας Ούτε σε αγώνες της Α.Λ.Α. Κορινθίας δεν έχω πάει τόση ώρα νωρίτερα! Λίγη κουβεντούλα με τον γραμματέα της ΑΛΕΖ, κι επιστροφή για την ανάπαυση του πολεμιστή – οδηγού μέχρι την ώρα της πανηγυρικής. Βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσω και με άλλα παιδιά από την λέσχη που συμμετείχαν στον αγώνα. Όλοι λένε ότι το κομμάτι είναι πολύ καλό αλλά λίγο σκληρό, οπότε θέλει αρκετή προσοχή.
Φτάνοντας στην πανηγυρική μένω με το στόμα ανοιχτό. Υπερβολικά μεγάλη συμμετοχή από κόσμο, η φιλαρμονική της Ζακύνθου, ο Δήμαρχος, γενικά η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου παρούσα στην εκδήλωση της ΑΛΕΖ. Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια! Στη συνέχεια πάμε στο “Ristretto” του φίλου Ανδρέα Μαλούχου που είναι ο πλοηγός του αγώνα με ένα πολύ όμορφο Audi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο κι ο Λάμπης έχει όρεξη για ξενύχτι. Πάμε μου λέει στο bar. Πάμε του απαντάω, άλλωστε όλη μέρα δεν έκανα τίποτα. Τον αφήνω να συζητά με τον Δημήτρη Μελένιο κι αποχωρώ για ύπνο. Το πρόγραμμα λέει εγερτήριο στις 08:00.
7:15 το πρωί ξύπνημα (το χρονοδιάγραμμα που είχαμε δεν εφαρμόστηκε σε κανένα σημείο του), τσιγάρο και πίνουμε καφέ δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου μέχρι να έρθει η ώρα της αναχώρησης για την Ειδική διαδρομή «Αναφωνήτρια». Το πλήρωμα μπροστά με το Nissan Micra kit car, εγώ ακολουθώ οδηγώντας το KIA. Αποφασίζω να καθίσω στο STOP που αποτελείται από τα «παιδιά από την Πάτρα» που συνεργαζόμαστε σε τακτική βάση αγωνιστικά, αφού είναι δίπλα στο parc ferme’ όπως επίσης επειδή έχει σήμα το κινητό. Έχω στο μυαλό μου που θα σταθμεύσει το αγωνιστικό σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι και περιμένω την εκκίνηση του αγώνα. Μόλις τερματίζουν τα παιδιά το 1ο σκέλος λένε ότι το αυτοκίνητο δεν θέλει τίποτα, μιας και οδήγησαν πολύ προσεκτικά. Αναχωρούν για το 2ο πέρασμα, ενώ ο αγώνας κάνει μια μικρή διακοπή λόγω εγκατάλειψης ενός αυτοκινήτου. Το υπόλοιπο του 1ου σκέλους με βρίσκει στο ίδιο σημείο να μιλάω με τους αγωνιζόμενους και να ενημερώνω τον Θεοδόση για τους χρόνους που γίνονται στην κλάση του.
Σουρλής - ΔελώταςΤο δεύτερο σκέλος ξεκινάει χωρίς διακοπή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου. Καλό αυτό και για τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και γιατί οι θεατές δεν μένουν χωρίς δράση. Οι αγωνιζόμενοι με αριθμό συμμετοχής 6 Κουρτέσης – Παππάς κατέβασαν 20 δευτερόλεπτα τον αρχικό τους χρόνο και βρέθηκαν στην 4η θέση της κατηγορίας τους.  Συμφωνούμε με τον Λάμπη να φύγουμε με το μεσημεριανό πλοίο από Ζάκυνθο, μιας και η οδήγηση με trailer στον δρόμο από Πάτρα για Κόρινθο τη νύχτα απέχει πολύ από το να χαρακτηρίζεται σαν κάτι ευχάριστο. Η επιλογή μας αποδείχθηκε σωστή, μιας και ο δρόμος δεν είχε κίνηση. 
Τέλος κάποιες επισημάνσεις
•    Μου άρεσε πολύ η λειτουργία της ΑΛΕΖ, ο πρόεδρος με πολύ ωραίες ιδέες και τα υπόλοιπα μέλη με πάρα πολύ όρεξη.
•    Ένα ευχαριστώ στον Ανδρέα Μαλούχο γιατί μας εξυπηρέτησε αφάνταστα.
•    Η Α.Λ.Α. Κορινθίας συμμετείχε με τρία αμιγή πληρώματα στον αγώνα, τους Μακάριο Σουρλή – Θεοδόση Δελώτα με Mitsubishi Evo IX που τερμάτισαν 3οι στην κατηγορία πάνω από 2000cc, τους Χρήστο Παλαιολόγο -  Νίκο Μήτσουλα με BMW E21 (2οι στην κατηγορία μέχρι 2000cc) και Λάμπη Κουρτέση – Νόντα Παππά με Nissan Micra kit car (4οι μέχρι 1400cc). Επίσης συμμετείχαν ο Γρηγόρης Ανδριανόπουλος σαν συνοδηγός του Στέλιου Λαϊνόπουλου με Subaru Impreza GT (6οι στα πάνω από 2000cc) και Νίκος Προύντζος, συνοδηγός του Γιώργου Καρούζου (3οι στα 1600cc με Toyota Corolla GT).
Φίλε Λάμπη ευχαριστώ πολύ για όλα

Ηλίας Π. Θεοδωρόπουλος
“teneatis”

Σχετικά Αρθρα: